100g kockamargarin vagy vaj, megpuhítva
1 ½ dl cukor
1 tojás
2 ½ dl finomliszt
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál fahéj
1 dl aprított dió
1 dl aprított mazsola
1. Keverjük habosra a vajat a cukorral.
2. Adjuk hozzá a tojást, és jól verjük fel a keveréket.
3. Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a fahéjat, majd adjuk a keverékhez. Forgassuk bele a diót és a mazsolát.
4. Ejtsünk kanálnyi tésztaadagokat – egymáshoz nem túl közel – egy kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsire.
5. Süssük a sütő középső rácsán nagyjából 8 percig.
A sütő hőmérséklete: 175 ºC, légkeverésesé: 175 ºC.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK