FOGYÓKÚRA

Gyors joghurt diéta

Szerző:
Szabó Anna
Ez a diéta rövidtávú, de nagyon hatékony. Két kilót is leadhatsz mindössze néhány nap alatt. Ha jól bírod az erős kalóriamegvonást a cél érdekében, akkor a joghurt diétát pont neked találták ki.

 

Kifejezetten olyan alkalmakkor érdemes joghurt diétába fogni, ha gyorsan akarsz megszabadulni néhány kilótól. Hosszútávon ugyanis nem javasolt tartani ezt a kalóriaszegény étrendet.


A diéta lényege


A joghurt diéta alapesetben három napos, ezért a mintaétrend is három napra van megadva, de ha bírod még egy kicsit, akkor maximum két nappal megtoldhatod a fogyókúrát. A fogyókúra időtartama alatt az elfogyasztott kalória mennyiséget 700 kcal körül kell tartani. Napi három étkezéssel kell beérned, amely összesen nem haladhatja meg a már említett 700 kalóriát. A diéta alatt fogyassz sok gyümölcsöt, és éhség esetén natúr joghurtot.


Feltételek

1. Reggelire kizárólag a három napra előírtak közül választhatsz.
2. Naponta legalább 2l folyadékot kell meginni, ami lehet ásványvíz, gyógytea, vagy gyümölcstea.
3. A napi 700 kalória mennyiséget nem lehet túllépni.
4. Maximum 3-5 napig folytatható ez a diéta.


A diéta után…


Joghurt nagyon egészséges étel, ezért a diéta végeztével se feledkezz meg róla! Érdemes továbbra is rendszeresen fogyasztani. A joghurtban lévő kultúrák, különleges élő mikroorganizmusokat tartalmaznak, melyek jótékonyan befolyásolják emésztésünket, ami egészségünk egyik záloga. Ezen kívül a joghurt kitűnő fehérje, kalcium, foszfor és B-vitamin forrás. A benne lévő kalcium az élelmiszerek között legnagyobb mértékben, kb. 90 %-ban felszívódik, és azáltal, hogy sokkal magasabb a kálium-, mint nátriumtartalma, vérnyomásunkat is kedvező irányba befolyásolja.

3 napos mintaétrend

1 nap


Reggeli
Paradicsomos pirítós
Piríts meg 1 szelet korpás kenyeret, majd vékonyan vajazd meg, és borítsd be paradicsom karikákkal. 1 dl natúr joghurtot fogyassz hozzá.

Ebéd
Sült zöldségek joghurt öntettel
Keverj össze 1 dl joghurtot, egy kis citromlével és hidegen sajtolt olajjal. Borssal, sóval, finomra vágott zöldfűszerekkel ízesítsd. Serpenyőben párolj padlizsánt, cukkinit, sárgarépát és hagymát, majd öntsd rá az öntetet.

Vacsora
Almás turmix
Hámozz meg 30 dkg almát, és a gyümölcshúst 1 dl natúr joghurttal, 1 dl zsírszegény tejföllel és néhány csepp édesítőszerrel turmixold össze. Egy szelet kétszersültet fogyaszthatsz hozzá.


2. nap


Reggeli
Sajtos Abonett
2 szelet Abonettet vajazz meg vékonyan, és tegyél rá egy-egy szelet sovány sajtot. 1 dl natúr joghurtot fogyassz hozzá.

Ebéd
Rozmaringos krumpli
Főzz meg 20 dkg burgonyát héjában. Hámozd meg, vágd kockákra, és 1 teáskanál olívaolajon pirítsd meg, majd sóval, borssal, rozmaringgal fűszerezd. 1 dl natúr joghurtba keverj bele egy-egy felkockázott paprikát, paradicsomot, lila hagymát, majd öntsd rá a sült burgonyára.

Vacsora
Szárnyas-saláta
10 dkg csirkemellfilét vágj kockákra, és egy kis olajon, süsd barnára. Egy kis fejes salátát szedj leveleire, uborkát és paradicsomot szeletelj fel, és keverd egy tálba. A natúr joghurtot petrezselyemmel, bazsalikommal, rozmaringgal, curryvel ízesítsd, majd öntsd a keverékre.

3. nap


Reggeli
Sonkás szemle
1 rozsos zsemlét vágj ketté, és mindkét felét vékonyan kend meg vajjal. Egy-egy szelet csirkemell-sonkát rakj rá, és borítsd be uborkakarikákkal. 1 dl natúr joghurtot fogyassz hozzá.

Ebéd
Müzli sütve
1 dl natúrjoghurtot keverj össze 1 evőkanál zsírszegény tejföllel és 2 evőkanál zabpehellyel. Folyékony édesítőszerrel és citromlével ízesítheted. Tegyél 25 dkg bogyós gyümölcsöt – lehet mélyhűtött is – tűzálló tálba, majd öntsd rá a krémet, és forró sütőben 6-8 percig süsd.

Vacsora
Zellersaláta almával
Egy pohár joghurtot ízesíts fél mokkáskanálnyi curry és gyömbérporral, és keverj hozzá csipetnyi borsot, és fél teáskanál citromlét. Kockázz fel 1 kisebb almát és 2-3 zellerszárat, öntsd rá a fűszeres joghurtot. Egy szelet rozskenyeret is fogyaszthatsz hozzá.

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL