200g spagetti
2 fokhagymagerezd
50g fekete olívabogyó
3 evőkanál oílvaolaj
200g cseresznyeparadicsom
Só, bors, cukor, oregano
Frissen reszelt parmezán – ízlés szerint
1. Először is főzd meg lobogó forró vízben a 200g spagettit a csomagoláson látható utasítások szerint. Ha elkészült ne öntsd ki a tészta főzővizét, hanem tedd félre.
2. Pucold meg a 2 fokhagymagerezdedet, majd szeleteld fel vékony lemezekre, a fekete olívabogyót pedig kockázd fel apróra.
3. A 3 evőkanál olívaolajt, egy serpenyőben forrósítsd fel. A fokhagymát és a az oregánót dobd bele, és kezd el közepes lángon összepárolni.
4. Közben a cseresznyeparadicsomokat felezd meg, majd öntsd a serpenyőbe, és a fekete olívabogyót is. Jól keverd el, majd fűszerezd sóval, borssal és egy mokkáskanálnyi cukorral. Keverd hozzá a tésztát, és forrósítsd fel mindet együtt a serpenyőben.
5. Tálaláskor szórd meg a végén oregánóval és frissen reszelt parmezánnal.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK