Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Harcsás csomag

Szerző:
Szabó Anna
Mi magyarok, sajnos még mindig túl kevés halat fogyasztunk. Sokan hivatkoznak még mindig az egyhangúságra, ami lássuk be, elég gyenge kifogás. Íme egy egyszerű recept, amivel a köretet is gyorsan letudhatod!

 

Hozzávalók:

150g főző burgonya
1 közepes méretű zöld cukkini
1 közepes méretű sárga cukkini
2 ág rozmaring
2 ág kakukkfű
10 szem cseresznyeparadicsom
3 evőkanál olaj
Só, bors
2 szelet nagyjából 175g-os harcsaszelet
Citromlé
4 evőkanál olívaolaj

 

Elkészítése:

1. Mosd meg a burgonyát, hámozd meg és vágd fel 1 centiméteres kockákra. A cukkinikat is vágd fel hasonlóan a burgonyához, 1 centiméteres kockákra a pucolás után. A rozmaringot és a kakukkfüvet pucold meg és vágd fel apróra. A cseresznyeparadicsomokat mosd meg.

2. Egy teflonserpenyőben hevíts fel olajat, majd süsd meg benne a burgonyakockákat kb. 3 percig, majd add hozzá a cukkinit és, és további 2 percig süsd együtt a kettőt. Sózd, borsozd és fűszerezd meg a rozmaringgal és a kakukkfűvel.

3. 2 zsírpapírt fektess le (hozzávetőlegesen 25x25 cm-eseket) egy sima felületen. Majd helyezd rá a harcsafiléket, sózd, borsozd és csepegtess rá citromlét.

4. A zöldségeket és a paradicsomokat oszd el a halfilén, majd csepegtess rá olívaolajt. Hajtsd be a papírokat, és zárd össze hőre nem olvadó madzaggal.

5. Melegítsd elő a tűzhelyet 200 ºC-ra, majd főzd 15 percig.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL