Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Borjúmedalion zöldséges-vajas burgonyával

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

300g apró burgonya
300g karalábé
1 fej vöröshagyma
30g vaj
Só, bors
250ml zöldségalaplé
100g tejszín
2 evőkanál olaj
4 szelet borjúmedalion (kb. 60g)
50g zsombor
25g fűszervaj

 

Elkészítése:

1. Mosd meg a burgonyákat, hámozd majd felezd meg őket. Ezután tedd egy hidegvízzel teli edénybe. Tisztítsd meg a karalábét, és szeld diónyi darabokra.

2. Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat, ezután dobd bele a burgonyát és a karalábét és párold meg. Közben fűszerezd sóval és borssal.

3. Öntsd fel a zöldségalaplével, forrósítsd fel, majd fedd le és párold 20 percen keresztül közepes lángon. Kicsivel azelőtt, hogy megpárolódnának a zöldségek, szórd rá a zsombort.

4. Közben melegítsd fel az olajat egy serpenyőben és sózd meg a borjú medaliont, valamint borsozd be. A forró zsiradékban 3-3 percig süsd meg mindkét oldalát. Ezután vedd ki a serpenyőből és csöpögtesd le.

5. Tálald a párolt zöldségekkel.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL