Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Csirke friss fügével és fahéjjal

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

1 gerezd fokhagyma
2 közepes méretű vöröshagyma
1 nagy diónyi vaj
1 csirke
1 rúd fahéj
1 csapott kávéskanál őrölt gyömbér
1 csésze húsleves (kockából)
750g nem túl érett füge
1 kis csokor petrezselyem
Só és cayenne-bors

 

Elkészítése:

1. Pucoljuk meg a fokhagymát és a hagymát; vágjuk az egészet nagyon apróra. Süssük egy kicsit vajjal egy lábasban, miközben feldaraboljuk a csirkét. Ezután tegyük a húst is a lábasba.
2. Adjuk hozzá a fahéjat, a gyömbért, 1 nagy csipetnyi sót és egy leheletnyi Cayenne-borsot.
3. Főzés során öntsünk hozzá időnként néhány kanálnyi húslevest. Ennek az első főzésnek körülbelül 45 percen át kell tartania, alacsony lángon és lefedve.
4. Töröljük meg a fügéket, vágjuk félbe, és tegyük őket a csirkéhez, miután aprított petrezselymet szórunk a lábasban rotyogó ételre.
5. Tegyük vissza a fedőt, és főzzük még 10 percig alacsony lángon.
6. Tálaljuk forró tálon vagy fedővel rendelkező zöldséges tálon, miután megkóstoltuk a levét, és pótoljuk az elpárolgott fűszereket.
7. Köretként készíthetünk köménnyel megszórt, hirtelen kisütött sárgarépát, főtt zellergyökér-karikákat vagy brokkolipürét.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL