1 csirke
50g vaj
2 evőkanál olaj
3 sárgarépa
2 karórépa
1 közepes méretű vöröshagyma
1 csokor vegyes fűszernövény (kakukkfű, petrezselyem, babér)
3 paradicsom
18 fekete, kimagozott olajbogyó
1 csomag fagyasztott leveles tészta
1 tojás
Só és bors
1. Daraboljuk fel a csirkét. Melegítsünk fel vajat és olajat egy magas falú serpenyőben. Tegyük bele a csirkedarabokat, és miután megsóztuk és megborsoztuk, süssük őket fehéredésig, majd pirítsuk le.
2. Kapargassuk meg és vágjuk szálakra a sárgarépákat és karórépákat, pucoljuk meg a hagymát, és szeleteljük vékony csíkokra. Amikor már minden csirkedarab aranyszínű, szedjük ki azokat a serpenyőből, és tegyük a helyükre a zöldségeket.
3. Csökkentsünk a tűz intenzitását, „izzasszuk” meg őket, és hagyjuk, hogy egy nagyon kicsit piruljanak, majd öntsük hozzájuk 5 dl vizet; sózzuk, borsozzuk, és tegyük melléjük a fűszernövényeket; főzzük 45 percen keresztül.
4. Tegyük a csirkedarabokat egy felfújtastálba, lehetőleg üvegből legyen. Tegyük bele a megtörölgetett és negyedekre vágott paradicsomokat is, továbbá az olajbogyókat, majd a zöldségeket az összes levelükkel.
5. Fedjük le a tálat a leveles tésztával, semmiképpen sem megfeledkezve arról, hogy megnedvesítsük az edény peremét, hogy a tészta ráragadjon. A közepén képezzünk egy kis lyukat.
6. Kenjük be egy kevés vízzel felvert tojássárgájával; süssük 220 ºC-os sütőben 45 percen át.
7. Az angol konyhának ezt a specialitását tálalhatjuk egy egyszerű zöldalátával vagy vajban párolt cukorborsókörettel.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK