500g főtt csirkehús
3 felaprított mogyoróhagyma
400g főtt salátabakszakáll
500g besamelmártás
3 evőkanál tejszín
Reszelt szerecsendió
Vajas tészta
1 tojás
Só és bors
1. Távolítsuk el a szárnyasból a csontokat, pároljuk át serpenyőben alacsony lángon, adjuk hozzá a mogyoróhagymát, és főzzük még 5 percig. Tegyük hozzá a bakszakállt, a besamellmártást, a tejszínt a szerecsendiót, sózzuk és borsozzuk. Forraljuk az egészet 3 percig, fűszerezzük újra, és hagyjuk kihűlni.
2. Terítsünk egy réteg vajas tésztát egy kivajazott sütőforma aljára, hagyva, hogy a szélei kilógjanak az edényből. Öntsük rá a húsos keveréket, majd tegyünk a tetejére is egy tésztaréteget. Tapasszuk össze a két réteg tészta széleit, lyukasszuk ki a közepét, és kenjük be egy felvert tojás sárgájával. Süssük 45 percen keresztül 180 ºC-os sütőben.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK