Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Aszpikos csirkemell

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

4 csirkemell bőrével (egyenként kb. 180g)
4dl csirkealaplé
2 zselatinlap
100g sovány túró
2 ek apróra vágott turbolya, metélőhagyma és tárkony
Néhány salátalevél
Só és őrölt bors

 

Elkészítése:

1. A megsózott, megborsozott csirkemelleket 15 percig főzzük kis lángon csirkealaplében. A főzőlében hagyjuk lehűlni.
2. Lecsepegtetjük, lehúzzuk a bőrét, a húst fóliába tekerve másnapig a hűtőszekrénybe tesszük. A főzőlevet erős lángon a felére elfőzzük, félretesszük.
3. Másnap 15 percre hideg vízbe beáztatjuk a zselatinlapokat. Lecsepegtetjük, felmelegítjük az alaplé felét, és a zselatint felolvasztjuk benne. Hozzáadjuk a maradék hideg levet, a túrót és a fűszernövényeket, ízesítjük és hagyjuk lehűlni. Megmossuk a salátát.
4. A hideg csirkemellet rácsra téve bekenjük a fűszeres öntettel, és visszarakjuk a hűtőszekrénybe, hogy a zselé megdermedjen. A műveletet 15 perc múlva, megismételjük, hogy a zseléréteg vastagabb legyen.
5. A csirkemelleket salátalevelekkel bélelt tálra rakjuk, és 1 órára visszatesszük a hűtőszekrénybe. Nyári fogásként zöldségekkel vagy svédasztalon tálaljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL