4 csirkemell bőrével (egyenként kb. 180g)
4dl csirkealaplé
2 zselatinlap
100g sovány túró
2 ek apróra vágott turbolya, metélőhagyma és tárkony
Néhány salátalevél
Só és őrölt bors
1. A megsózott, megborsozott csirkemelleket 15 percig főzzük kis lángon csirkealaplében. A főzőlében hagyjuk lehűlni.
2. Lecsepegtetjük, lehúzzuk a bőrét, a húst fóliába tekerve másnapig a hűtőszekrénybe tesszük. A főzőlevet erős lángon a felére elfőzzük, félretesszük.
3. Másnap 15 percre hideg vízbe beáztatjuk a zselatinlapokat. Lecsepegtetjük, felmelegítjük az alaplé felét, és a zselatint felolvasztjuk benne. Hozzáadjuk a maradék hideg levet, a túrót és a fűszernövényeket, ízesítjük és hagyjuk lehűlni. Megmossuk a salátát.
4. A hideg csirkemellet rácsra téve bekenjük a fűszeres öntettel, és visszarakjuk a hűtőszekrénybe, hogy a zselé megdermedjen. A műveletet 15 perc múlva, megismételjük, hogy a zseléréteg vastagabb legyen.
5. A csirkemelleket salátalevelekkel bélelt tálra rakjuk, és 1 órára visszatesszük a hűtőszekrénybe. Nyári fogásként zöldségekkel vagy svédasztalon tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK