Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Férfitorta

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

1 kerek rozscipó
10 dkg körözött
10 dkg kenőmájas
10 dkg reszelt sajt
10 dkg sonka
10 dkg vaj
Mustár
2-3 ecetes uborka

 

Elkészítése:

A rozskenyeret meghámozzuk, és torta formájúra körülvágjuk. Vízszintesen négy lapot vágunk belőle – mintha tortalapokat vágnánk.

A lapokat kenjük meg a különféle krémekkel: az alsó lapokra kenjük a körözöttet, erre fektetjük a második lapot, amelyet vékonyan megvajazunk, bemustározunk, és a kenőmájassal megkenjük, erre jön a harmadik lap, amelyet szintén megvajazunk, és a sajttal meghintjük, végül a negyedik lapot ráborítva, a torta tetejét és oldalát megvajazzuk, és apróra vágott sonkával sűrűn meghintjük.

A tetejét karikákra vágott ecetes uborkával díszítjük, és kétórai állá után jó hidegen kínáljuk. Úgy szeleteljük akár a tortát.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL