1 közepes nagyságú káposzta (fehér)
40 dkg ementáli vagy edami sajt
4-5 alma
40 dkg cserkészkolbász
Kisebb ecetes uborkák
Az almát meghámozzuk, és a sajttal egyforma nagyságú, félujjnyi vastag kockákra vágjuk. A kolbászt meg az uborkát felszeleteljük.
Fogpiszkálóra alulra egy alma-, rá egy sajtdarabkát feltűzünk, és szorosan egymás mellé a külső leveleitől megtisztított káposztába szúrjuk.
Mellé egy kolbász-uborka „tüske” kerül, és ezt egymással váltogatva addig folytatjuk, amíg a káposztát be nem borítják ezek az ízes falatkák. (A káposztafej torzsáját előzőleg egyenesre kell vágni, hogy a káposzta megálljon.)
A körültűzdelt káposztafejet tálra állítjuk, és italhoz kínáljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK