Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Töltött cukkini

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

1,2kg kerek cukkini
250g aludttej
2 ek zsemlemorzsa
2 ek frissen reszelt parmezán
1 citrom reszelt héja
¼ kk őrölt fahéj
¼ kk reszelt szerecsendió
1 gerezd fokhagyma
400g igen érett paradicsom
1 ek olívaolaj
1 aszalt paprika
1 ek apróra vágott metélőhagyma
Só és őrölt bors

 

 

Elkészítése:

1. A cukkinit megmossuk, és mindegyiknek levágjuk a tetejét. 10 percig gőzöljük, lecsepegtetjük, és hagyjuk kihűlni. A belsejét egy kiskanállal kivájjuk úgy, hogy 5 mm vastag fala maradjon.
2. Az aludttejet összekeverjük a zsemlemorzsával, a parmezánnal, a citromhéjjal, a fűszerekkel, a sóval és a borssal. Ezzel a keverékkel megtöltjük a cukkiniket, majd rátesszük a tetejüket.
3. Megtisztítjuk a fokhagymagerezdet, és kiszedjük a csíráját. A paradicsomot 15 másodpercre forró vízbe tesszük, lehúzzuk a héját, kiszedjük a magját, és a húsát kockákra vágjuk. A paradicsomot az olajjal, a paprikával, 3 evőkanál vízzel, sóval és borssal mérsékelt tűzön felforraljuk, beleültetjük a töltött cukkiniket, és lefedve 20 percig kis lángon főzzük.
4. Langyosan vagy melegen, a paradicsommártással körbeöntve, metélőhagymával megszórva tálaljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL