Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Feketeretek-puding zsázsakrémmel

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

1 db kb. 400g-os fekete retek
1 kk földimogyoró-olaj
1 dl sovány tejszín
1,5 dl sovány tej
3 tojás
1 csipet reszelt szerecsendió
Só és őrölt bors
A zsázsakrémhez:
200 g zsázsa
20 cl sovány tej
1 kávéskanál kukoricakeményítő

 

Elkészítése:

1. Meghámozzuk, megmossuk és vastag karikákra vágjuk a retket. Megsózzuk, majd kb. 20 percig gőzöljük, míg teljesen megpuhul. Mixerrel vagy átpasszírozva pürésítjük.
2. Előmelegítjük a sütőt 180 ºC-ra (6. fokozat), és vékonyan kiolajozunk 4 sütőformát.
3. Összekeverjük a retekpürét a tejszínnel, a tejjel, a felvert tojásokkal, a sóval, borssal és szerecsendióval, hogy tökéletesen homogén krémet kapjunk.
4. A formákba öntjük, vízfürdőbe állítva betesszük a sütőbe, és kb. 30 percig sütjük, míg a kis pudingok besűrűsödnek.
5. Elkészítjük a krémet: leszedjük a zsázsa szárát, alaposan megmossuk a leveleket, 6 percig főzzük forró tejben kis lángon, majd 10 percig hagyjuk ázni. 2-3 percig mixeljük, majd hozzáadjuk a kukoricakeményítőt, amelyet előtte egy kis vízzel elkevertünk, és mérsékelt lángon, folyamatosan keverve, gyöngyöztetve 2 percig főzzük, hogy besűrűsödjön. Sózzuk és borsozzuk.
6. Előmelegített tányérokra szedjük a pudingokat a formákból, köréjük öntjük a zsázsakrémet. Melegen tálaljuk, előételként.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL