1 zellergumó, kb. 800g
1 nagy csokor turbolya
1,5dl félzsíros tejszín
1dl sovány tej
Só és őrölt bors
1. A meghámozott zellergumót négyfelé vágjuk, és 3-4 mm vastagon felszeleteljük. Gőzölőedény felső részében sóval meghintve 5-6 percig gőzöljük. Óvatosan kiszedjük, papírtörlőn megszárítjuk.
2. Előmelegítjük a sütőt 180 ºC-ra (6.fokozat). Folyó víz alatt megmossuk a turbolyát, és papírtörlővel óvatosan leitatjuk róla a vizet. Eltávolítjuk a vastag szárakat, majd apróra vágjuk. A tejszínt és a tejet összekeverjük, hozzáadjuk a turbolyát, sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük.
3. Egy réteg zellert szétterítjük a sütőtálban, bevonjuk a turbolyás krémmel, majd megismételjük a műveletet a maradék zellerrel és krémmel úgy, hogy krém kerüljön legfelülre. Középre téve 10 percig sütjük.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK