1 ek zöld tea
4dl félzsíros tej
3 tojássárgája
80g porcukor
Néhány szem piros gyümölcs
1. A zöld teát beáztatjuk 1 dl tejbe. A többi tejet felforraljuk.
2. A tojássárgát fehéredésig keverjük a cukorral, és folyamatosan keverve beleöntjük a forró tejet. Mérsékelt lángon 10 percig főzzük, míg krémes állagot nem kap.
3. Levesszük a tűzről, beleöntjük a zöld teás tejet, leszűrjük, és hagyjuk lehűlni. Betesszük a fagyasztóba 30 percre.
4. A lefagyasztott keveréket 30 percig keverjük a fagylaltgépben. Tálaláskor két gombóc fagylaltot teszünk minden kehelybe, és hány szem piros gyümölccsel díszítjük.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK