Szabó Anna
1,2kg kínai kel
2 tojássárgája
1 dl sovány tejszín
1 dl sovány tej
1 ek curry
1 kk mogyoróolaj
2 ek zsemlemorzsa
Só és őrölt bors

1. A kínai kel külső, zöld részeit leszedjük, félretesszük más felhasználásra, csak a belső leveleit tartjuk meg. Ezekről eltávolítjuk a kemény ereket, majd 5-6 cm széles csíkokra vágjuk. Megmossuk, és 25 percig gőzöljük. Alaposan lecsepegtetjük.
2. Előmelegítjük a sütőt 160 ºC-ra (5-6. fokozat). A tojássárgáját összekeverjük a tejszínnel és a tejjel. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a curryt, és jól összekeverjük.
3. Papírtörlővel vékonyan kiolajozunk egy sütőttálat. Belerakjuk a kínaikel-csíkokat, és egyenletesen leöntjük a currys krémmel. A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, és betesszük a sütőbe. 10-15 percig sütjük, míg a teteje enyhén megpirul.
4. Melegen, sütőtálban tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK