1,2kg kínai kel
2 tojássárgája
1 dl sovány tejszín
1 dl sovány tej
1 ek curry
1 kk mogyoróolaj
2 ek zsemlemorzsa
Só és őrölt bors
1. A kínai kel külső, zöld részeit leszedjük, félretesszük más felhasználásra, csak a belső leveleit tartjuk meg. Ezekről eltávolítjuk a kemény ereket, majd 5-6 cm széles csíkokra vágjuk. Megmossuk, és 25 percig gőzöljük. Alaposan lecsepegtetjük.
2. Előmelegítjük a sütőt 160 ºC-ra (5-6. fokozat). A tojássárgáját összekeverjük a tejszínnel és a tejjel. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a curryt, és jól összekeverjük.
3. Papírtörlővel vékonyan kiolajozunk egy sütőttálat. Belerakjuk a kínaikel-csíkokat, és egyenletesen leöntjük a currys krémmel. A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, és betesszük a sütőbe. 10-15 percig sütjük, míg a teteje enyhén megpirul.
4. Melegen, sütőtálban tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK