50 g vaj
100 g liszt
200 ml tej
60 g cukor
Só
2 tojás
150 g narancslekvár
4 db vérnarancs
250 ml frissen facsart narancslé
4 evőkanál narancslikőr (szerencsés esetben Grand Marnier)
1. A vaj felét olvaszd fel. Szórj rá egy suhintásnyi lisztet, 10 g cukrot és egy csipetnyi sót. Folyamatos kevergetés mellett hagyd felmelegedni. Majd hagyd 10 percig forrni. A tojásokat és a folyékony vajat keverd össze.
2. Egy hőálló serpenyőt (lehetőleg 24 cm átmérőjűt) kezdj el melegíteni kevés vajjal. A tésztából egymás után süss ki 8 vékony palacsintát. A serpenyőt folyamatosan után kell majd vajaznod, hogy ne tapadjon le a tészta.
3. Melegítsd fel a dzsemet, majd a palacsinták egyik oldalát kend be vele, majd hajtsd félbe.
4. A vérnarancsokról kés segítségével hámozd le a héját egészen a fehér részt is eltávolítva, és filézd ki – vagyis ahol látszódnak a cikkelyeket elválasztó burkok, annak mentén vágd ki a gyümölcs húsát. Majd tedd félre, lehetőleg egy nagyobb szitára.
5. A maradék cukrot egy széles fazékban karamellizáld, majd engedd fel narancslével és forrald fel újból. Öntsd hozzá a narancslikőrt, majd a cikkelyezett narancsot.
6. A palacsintákat helyezd el egy tányéron, majd öntsd le az előbb elkészített szósszal.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK