Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Vérnarancs-kocsonya fahéjjal és lime-mal

Szerző:
Szabó Anna
Furcsának tűnhet reggelire, de azért gondolj csak bele: teli van C-vitaminnal és anyagcserepörgető hatása sem utolsó.


Hozzávalók:

1 lime
150 g cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
500 ml vérnarancslé
8 ív piros zselatin
40 ml Campari
2 narancs
2 vérnarancs
2 szeletelt grapefruit
5 evőkanál narancslikőr
Bors
1 chililpaprika
2 evőkanál étkezési keményítő
4 levél bazsalikom

 

Elkészítése:

1. A lime héját reszeld le vékony lyukú reszelőn. Tedd fel 250 ml vízzel, valamint a cukorral és a fehéjjal együtt közepes lángra főni, majd készíts belőle szirupot. Ha már félig készen van, öntsd hozzá a vérnarancs levét, és keverd jól össze.

2. Áztasd be a zselatint hidegvízbe, majd a Camparival együtt tedd fel főni. Keverd hozzá a szirupot, majd töltsd 8 kisebb formába, és tedd be egy éjszakára a hűtőbe.

3. A vérnarancsokról kés segítségével hámozd le a héját egészen a fehér részt is eltávolítva, és filézd ki – vagyis ahol látszódnak a cikkelyeket elválasztó burkok, annak mentén vágd ki a gyümölcs húsát.

4. Tedd a vérnarancs cikkelyeket egy közepes tálba, majd keverd hozzá a likőrt és a chilit.

5. Majd filézd ki a grapefruitot is, és add a vérnarancshoz. Hagyd így állni legalább egy órát (mintha húst pácolnál). Ezután kezd el közepes lángon főzni, és ha felforrt, vedd le a tűzről majd hagy kihűlni.

6. Tálaláskor a hideg zselé mellé kínáld a forró szószt.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL