Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Csokoládés-diós habcsók

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

3 tojásfehérje
Egy csipetnyi só
¾ csésze cukor
½ csésze minőségi holland kakaópor
1/3 csésze finomra aprított dió

 

Elkészítése:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra. Tegyük a tojásfehérjét és a sót nagy keverőtálba. Gépi vagy kézi habverővel verjük lágy habbá, majd fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, és verjük kemény habbá.

2. Szitáljuk rá a kakaóport, majd a dióval együtt óvatosan keverjük bele. Kb. 2-3 cm-es kupacokat kanalazzunk egymástól 2-3 cm távolságra sütőpapírral kibélelt tepsikbe.

3. Süssük 20 percig, vagy amíg kiszáradnak. Hagyjuk a habcsókokat teljesen kihűlni, mielőtt kivennénk a tepsiből. Jól záródó edényben tároljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL