1 csésze tejkaramella
½ csésze világos kukoricaszirup
½ csésze mogyoróvaj
½ csésze cukor
2 ½ csésze tojásos metélt
2 csésze kukoricapehely kissé összetörve
Zselés cukorka
1. Nagy, mikrózható tálban keverjük össze a karamellát, a kukoricaszirupot, a mogyoróvajat és a cukrot. Mikrohullámú sütőben magas fokozaton (100%) melegítsük 1-1,5 percig, vagy amíg megolvad és simára lehet keverni; közben félpercenként keverjük meg.
2. Egyenletesen keverjük bele a tésztát és a kukoricapelyhet. Szűk ¼ csészényi adagokból formáljunk golyókat, majd nyomjuk be a közepüket, hogy fészek alakot kapjunk.
3. Tegyük zsírpapírra, és hagyjuk megkeményedni, majd rakjunk a fészkekbe 3-3 szem drazsét.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...