Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Citruskrémes kocka

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

1 ¼ csésze finomra tört csokoládés keksz
2/3 csésze lágy vaj két részre osztva
1 ½ csésze porcukor
1 evőkanál tej
1 ½ teáskanál reszelt narancshéj
½ teáskanál citromhéj
½ teáskanál őrölt vanília
¼ csésze csokoládédarabka megolvasztva

 

Elkészítése:

1. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a kekszmorzsát a vaj felével. Nyomkodjuk 23x23 cm-es sütőedény aljába, majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy megkeményedjen. (A tepsit nem kell kikenni!)

2. Kis tálkában keverjük össze a porcukrot, a maradék vajat, a tejet, a narancshéjat, a citromhéjat és a vaníliát. Gépi habverővel közepes fokozaton keverjük könnyű, habos állagúra, a tálka oldaláról közben szedjük le az odatapadt krémet. Kenjük a tésztára.

3. Locsoljuk rá az olvasztott csokoládét. Tegyük hűtőszekrénybe, hogy megszilárduljon; kb. 2 órára. Vágjuk kockákra. A maradékot hűtőszekrényben tároljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL