3 tojás fehérje
250 g ricotta
250 ml tej
50 g parmezán
½ evőkanál szerecsendió
300 g darált sovány marhahús
1 fej vöröshagyma
1 kisebb répa
1 zellerszár
1 evőkanál paradicsompüré
400 g darabolt paradicsom
3 evőkanál vörösbor
½ evőkanál oregánó
1 babérlevél
9 lap lasagne száraztészta
3 darab sült és meghámozott paprika
1. Melegítsd elő a sütőt 190 ºC-ra, gázsütő 5. fokozat. A ricottát és a tojásfehérjéket keverd össze, majd add hozzá a 200 ml tejet, majd a parmezán felét és a szerecsendiót, majd fűszerezd és alacsony hőfokon melegítsd tovább fedő alatt.
2. Tedd mérsékelten meleg serpenyőbe a marhahúst, majd a hagymát, a sárgarépát és a zellert, amíg a marha meg nem barnul. Add hozzá a tej második felét, majd párold két percig együtt.
3. Add hozzá a paradicsompürét és főzd tovább két percig. Keverd bele az aprított paradicsomot, a vörösbort, az oregánót és a babérlevelet. Forrald fel, majd fedd le, és párold együtt 40 percen keresztül.
4. Egy 25x20 cm-es hőálló edénybe kezdd el rétegezni az elkészült sorokat: tegyél le egy sor lasagnét, majd terítsd be egy sor ricottás keverékkel, rendezd el rajta a sült paprikát, majd a húsos mártást, majd jöhet egy újabb réteg lasagne. És így tovább míg el nem fogynak a hozzávalók.
5. Végül a tetejét hintsd meg a parmezán maradékával. Süsd kb. 30 percig, ameddig a teteje aranybarna nem lesz.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK