3 tojás fehérje
250 g ricotta
250 ml tej
50 g parmezán
½ evőkanál szerecsendió
300 g darált sovány marhahús
1 fej vöröshagyma
1 kisebb répa
1 zellerszár
1 evőkanál paradicsompüré
400 g darabolt paradicsom
3 evőkanál vörösbor
½ evőkanál oregánó
1 babérlevél
9 lap lasagne száraztészta
3 darab sült és meghámozott paprika
1. Melegítsd elő a sütőt 190 ºC-ra, gázsütő 5. fokozat. A ricottát és a tojásfehérjéket keverd össze, majd add hozzá a 200 ml tejet, majd a parmezán felét és a szerecsendiót, majd fűszerezd és alacsony hőfokon melegítsd tovább fedő alatt.
2. Tedd mérsékelten meleg serpenyőbe a marhahúst, majd a hagymát, a sárgarépát és a zellert, amíg a marha meg nem barnul. Add hozzá a tej második felét, majd párold két percig együtt.
3. Add hozzá a paradicsompürét és főzd tovább két percig. Keverd bele az aprított paradicsomot, a vörösbort, az oregánót és a babérlevelet. Forrald fel, majd fedd le, és párold együtt 40 percen keresztül.
4. Egy 25x20 cm-es hőálló edénybe kezdd el rétegezni az elkészült sorokat: tegyél le egy sor lasagnét, majd terítsd be egy sor ricottás keverékkel, rendezd el rajta a sült paprikát, majd a húsos mártást, majd jöhet egy újabb réteg lasagne. És így tovább míg el nem fogynak a hozzávalók.
5. Végül a tetejét hintsd meg a parmezán maradékával. Süsd kb. 30 percig, ameddig a teteje aranybarna nem lesz.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK