Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Alacsony zsírtartalmú lasagne

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

3 tojás fehérje
250 g ricotta
250 ml tej
50 g parmezán
½ evőkanál szerecsendió
300 g darált sovány marhahús
1 fej vöröshagyma
1 kisebb répa
1 zellerszár
1 evőkanál paradicsompüré
400 g darabolt paradicsom
3 evőkanál vörösbor
½ evőkanál oregánó
1 babérlevél
9 lap lasagne száraztészta
3 darab sült és meghámozott paprika



Elkészítése:

1. Melegítsd elő a sütőt 190 ºC-ra, gázsütő 5. fokozat. A ricottát és a tojásfehérjéket keverd össze, majd add hozzá a 200 ml tejet, majd a parmezán felét és a szerecsendiót, majd fűszerezd és alacsony hőfokon melegítsd tovább fedő alatt.

2. Tedd mérsékelten meleg serpenyőbe a marhahúst, majd a hagymát, a sárgarépát és a zellert, amíg a marha meg nem barnul. Add hozzá a tej második felét, majd párold két percig együtt.

3. Add hozzá a paradicsompürét és főzd tovább két percig. Keverd bele az aprított paradicsomot, a vörösbort, az oregánót és a babérlevelet. Forrald fel, majd fedd le, és párold együtt 40 percen keresztül.

4. Egy 25x20 cm-es hőálló edénybe kezdd el rétegezni az elkészült sorokat: tegyél le egy sor lasagnét, majd terítsd be egy sor ricottás keverékkel, rendezd el rajta a sült paprikát, majd a húsos mártást, majd jöhet egy újabb réteg lasagne. És így tovább míg el nem fogynak a hozzávalók.

5. Végül a tetejét hintsd meg a parmezán maradékával. Süsd kb. 30 percig, ameddig a teteje aranybarna nem lesz.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL