500 g darált sertés- vagy marhahús
400 g felkockázott paradicsom
1 csomag lasagne száraztészta
50 g parmezán
175 ml vörösbor
3 evőkanál paradicsom-püré
1 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma, felaprítva
1 gerezd fokhagyma, szétnyomva
1 sárgarépa, felkockázva
Csipetnyi cukor
5-6 bazsalikomlevél
Só és bors
A mártáshoz:
25 g vaj
25 g sima liszt
500 ml tej
1 babérlevél
1. Melegítsd elő a sütőt 200 ºC-ra. Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd süsd meg benne a vörös és a fokhagymát, kb. 5 perc alatt.
2. Dobd rá a darált húst, és süsd át a fokhagymás alapon. Öntsd bele a bort, és forrald tovább, míg az alkohol el nem fő belőle.
3. A paradicsom, a paradicsompüré, a cukor és a bazsalikom hozzáadásával főzd tovább, míg a hús meg nem puhul teljesen és az ízek össze nem érnek. Ez kb. 20 percet vesz igénybe.
4. Készítsd el a besamel mártást: egy edényben olvaszd fel a vajat, add hozzá a lisztet, és a tejet, majd folyamatos kevergetés mellett, lassú tűzön forrald fel. Add hozzá a babérlevelet, és tedd félre a tűzről lefedve.
5. A lasagne lapokat helyezd egy lapos hőálló edénybe, majd tegyél rá a húsos keverékből, helyezz rá felkarikázott mozzarellát, végül öntsd le a vajas-lisztes mártással. Ezt folytasd addig, míg a hozzávalók elfogynak.
6. Végezetül hintsd meg a parmezán sajttal, és 190 ºC-ra (5. fokozat gázsütőn) előmelegített sütőben süsd aranybarnára.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK