2 evőkanál olívaolaj
180 g spenót
2 gerezd fokhagyma felaprítva
250 g gomba, felaprítva
400 g aprított paradicsom
1 marék bazsalikom
300 g lasagnelap
2 ml tejszín
100 g Cheddar sajt
½ teáskanál reszelt szerecsendió
Só és frissen őrölt fekete bors
1. Melegítsd elő a sütőt 200 ºC-ra (gázsütőn 6. fokozat). Forrósíts fel egy evőkanál olajat egy nagy serpenyőben, majd add hozzá a fokhagymát, a spenótot és kezdd el sütni, egészen addig, míg a spenót meg nem fonnyad. Majd húzd le a tűzhelyről, és fűszerezd meg.
2. A maradék olajat tedd egy másik serpenyőbe, majd süsd benne barnára a gombát.
3. Keverd hozzá a megmaradt fokhagymát, hevítsd fel, majd add hozzá a paradicsomot, és forrald fel az egészet, hogy összeérjenek az ízek.
4. Fűszerezd szerecsendióval és borssal a tejszínt, majd sózd és keverd jól össze.
5. Egy hőálló edénynek az aljára tegyél egy sor lasagnét, majd fűszeres tejszín egyharmadát, erre egy sor gombakeveréket. Teríts rá még egy sor lasagnét, erre a fűszeres tejszínt, majd a spenótot és a sajt egy harmadát. Ismételd meg ezeket a rétegeket még egyszer.
6. A tetejét a megmaradt fűszeres tejszínnel kend meg, majd tedd be az előmelegített sütőbe 25-30 percre, míg a teteje aranybarna nem lesz.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK