Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Kókuszos tejberizs

Szerző:
Szabó Anna
Hiába trópusi a kókusz, nekem mégis a telet idézi. Valahogy mindig ebben az évszakban kerül elő a spájzból, hogy méltó hozzávalója legyen kedvenc finomságaimnak. Reggelire bolondítsd meg tejberizsed vele!

 

Hozzávalók:

150 g rizs
400 ml édesítetlen kókusztej
600 ml tej

60 g cukor
4 evőkanál kókuszreszelék
1 kicsi érett mangó
2 evőkanál kókuszlikőr
1 teáskanál reszelt citromlé
1-2 evőkanál citromlé

 

Elkészítése:

1. A rizst, a kókusztejet, a tejet csipetnyi sóval és 60 g cukorral kezdj el felforralni. Néha megkeverve fedő alatt főzd puhára, majd tedd félre langyosra hűlni. A kókuszreszeléket pirítsd meg egy zsírtalan serpenyőben, és ezt is tedd félre hűlni.

2. A mangót pucold meg, szeleteld fel vékony cikkelyekre. A kókuszlikőrt, a citromlét és a citromhéjat keverd jól össze a rizzsel. Ezt a keveréket tálald kis csészékben.

3. A kókuszreszeléket és 2 evőkanál cukrot keverj össze, és tálald a rizs mellé.

Vissza többi tejberizses recepthez »

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL