Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Pikáns mártás

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

4 db mogyoróhagyma
1 csokor vegyes fűszernövény
1 dl ecet
2 dl fehérbor
4 dl borjúalaplé (helyettesítheted másféle alaplével)
1 kávéskanál sűrített paradicsom
30 g liszt
65 g vaj
10 darab savanyú uborka vékonyra szelve
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Só és bors

 

Elkészítése:

1. 5 dl mártáshoz hámozd meg és vágj nagyon apróra 4 szép mogyoróhagymát, és tegyed őket egy lábasba fél kávéskanál őrölt paprikával, 1 kis csokor vegyes fűszernövénnyel, 1 dl ecettel és 2 dl száraz fehérborral.

2. Forrald fel, és hagyd párologni az egészet 10 percig. Ezután adj hozzá 4 dl borjúalaplét és 1 kávéskanál sűrített paradicsomot. Főzd a mártást nagyon lassan forralva 15 percig, és szedd le közben a tetejéről a zsírt egy kisebb merőkanál segítségével.

3. Egy másik edényben főzz 2 percig 30 g lisztet 60 g vajban. Öntsd ezt a keveréket a mártásba, erőteljes kevergetés közben.

4. Szűrd át a mártást egy másik tálba, és adj hozzá 10 darab vékonyra szeletelt savanyú uborkát, 1 diónyi vajat és 1 evőkanál apróra vágott petrezselymet.

5. Fűszerezd újra sóval és borssal. A pikáns mártást tálald forrón, grillezett vagy serpenyőben sütött sertésbordával.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL