4 db mogyoróhagyma
1 csokor vegyes fűszernövény
1 dl ecet
2 dl fehérbor
4 dl borjúalaplé (helyettesítheted másféle alaplével)
1 kávéskanál sűrített paradicsom
30 g liszt
65 g vaj
10 darab savanyú uborka vékonyra szelve
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Só és bors
1. 5 dl mártáshoz hámozd meg és vágj nagyon apróra 4 szép mogyoróhagymát, és tegyed őket egy lábasba fél kávéskanál őrölt paprikával, 1 kis csokor vegyes fűszernövénnyel, 1 dl ecettel és 2 dl száraz fehérborral.
2. Forrald fel, és hagyd párologni az egészet 10 percig. Ezután adj hozzá 4 dl borjúalaplét és 1 kávéskanál sűrített paradicsomot. Főzd a mártást nagyon lassan forralva 15 percig, és szedd le közben a tetejéről a zsírt egy kisebb merőkanál segítségével.
3. Egy másik edényben főzz 2 percig 30 g lisztet 60 g vajban. Öntsd ezt a keveréket a mártásba, erőteljes kevergetés közben.
4. Szűrd át a mártást egy másik tálba, és adj hozzá 10 darab vékonyra szeletelt savanyú uborkát, 1 diónyi vajat és 1 evőkanál apróra vágott petrezselymet.
5. Fűszerezd újra sóval és borssal. A pikáns mártást tálald forrón, grillezett vagy serpenyőben sütött sertésbordával.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK