8 dl tej
60 g liszt
80 g vaj
600 g édesvízi rák
90 g tengeri só
1 fej vöröshagyma
1 db póréhagyma
1 zellerszár
5 dl fehérbor
4 db paradicsom
1 evőkanál sűrített paradicsom
1,5 dl konyak
1. Készíts besamelmártást 8 dl tejből, 60 g lisztből és 80 g vajból. Tedd félre.
2. Dobj 600 grammnyi édesvízi rákot 3 liter forró, sós vízbe 90 g sóval, hagyd benne 20 másodpercig, majd csepegtesd le azonnal.
3. Válaszd szét és törd nagyobb darabokra a farkukat és a mellrészüket. Süsd meg ezeket olajban 1 hagymával, 1 póréhagyma fehér részével és 1 zellerszárral.
4. Adj hozzá ezután 5 dl fehérbort és 4, vékony karikákra vágott paradicsomot. Főzd az egészet 15 percen keresztül.
5. Öntsd ezt a keveréket a besamellmártáshoz 1 evőkanál sűrített paradicsommal együtt, és főzzük tovább alacsony lángon 1 órán át.
6. Ezt követően szűrd le mártást, fűszerezd újra, tegyél bele néhány főtt és meghámozott rákfarkat és egy kevés konyakot. Locsold meg a hallal töltött kelttészta-tekercseket, és tegyed őket a sütőbe 30 percre.
Csukával töltött kelt tésztához kínálják, de csodás íze kísérője lehet számos más halételnek is.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK