Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Diós kókuszos sarkak

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

15 dkg zabpehelyliszt
1 kávéskanál sütőpor
1 tojás
1 csipet só
15 dkg cukor=ki mit használ (nyírfacukor, vagy nádcukor)
15 dkg margarin vagy vaj

10 dkg darált dió
5 dkg (nagyobb darabban) dió
4 evőkanál vörösáfonya
10 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál lenmagpelyeh
reszelt citromhéjat+pár csepp lé

 

Elkészítése:

Összedolgozzuk a 15 dkg zabpehelylisztet, 1 kávéskanál sütőport, 1 tojást, 1 csipet sót, 3 evőkanál cukrot=ki mit használ (nyírfacukor, vagy nádcukor)
3 evőkanál margarint vagy vajat. Ha nagyon ragad, kis zabpehelylisztet adunk hozzá és a hűtőben negyed órát pihentetjük.

Ezalatt: 10 dkg margarint vagy vajat, 4 evőkanál nyírfacukorral, vagy mézzel, 2 evőkanál vízzel lángon felolvasztjuk

Belekeverünk: 10 dkg darált diót, 5 dkg (nagyobb darabban) diót, 4 evőkanál vörösáfonyát, 10 dkg kókuszreszeléket, 2 evőkanál lenmagpelyhet, reszelt citromhéjat+pár csepp levet

A fentebb leirt tésztát egy tepsibe (sütőpapírra) vékonyan belenyomkodjuk. (A zabpehelyliszttől morzsalékos, ezért nem nyújtható). A tölteléket ráhalmozzuk, 160 fokon 30 percig sütjük. Még kihűlés előtt baracklekvárral (bio) megkenjük. 8*8 cm-es kockákra vágjuk. Sarkait cukor nélküli étcsokiba, vagy keserűkakaóból készült mázba márthatjuk.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL