15 dkg zabpehelyliszt
1 kávéskanál sütőpor
1 tojás
1 csipet só
15 dkg cukor=ki mit használ (nyírfacukor, vagy nádcukor)
15 dkg margarin vagy vaj
10 dkg darált dió
5 dkg (nagyobb darabban) dió
4 evőkanál vörösáfonya
10 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál lenmagpelyeh
reszelt citromhéjat+pár csepp lé
Összedolgozzuk a 15 dkg zabpehelylisztet, 1 kávéskanál sütőport, 1 tojást, 1 csipet sót, 3 evőkanál cukrot=ki mit használ (nyírfacukor, vagy nádcukor)
3 evőkanál margarint vagy vajat. Ha nagyon ragad, kis zabpehelylisztet adunk hozzá és a hűtőben negyed órát pihentetjük.
Ezalatt: 10 dkg margarint vagy vajat, 4 evőkanál nyírfacukorral, vagy mézzel, 2 evőkanál vízzel lángon felolvasztjuk
Belekeverünk: 10 dkg darált diót, 5 dkg (nagyobb darabban) diót, 4 evőkanál vörösáfonyát, 10 dkg kókuszreszeléket, 2 evőkanál lenmagpelyhet, reszelt citromhéjat+pár csepp levet
A fentebb leirt tésztát egy tepsibe (sütőpapírra) vékonyan belenyomkodjuk. (A zabpehelyliszttől morzsalékos, ezért nem nyújtható). A tölteléket ráhalmozzuk, 160 fokon 30 percig sütjük. Még kihűlés előtt baracklekvárral (bio) megkenjük. 8*8 cm-es kockákra vágjuk. Sarkait cukor nélküli étcsokiba, vagy keserűkakaóból készült mázba márthatjuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK