Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Ropogós rudak zöldfűszerekkel

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

4 adaghoz
4-6 szelet szikkadt kenyér
2 evőkanál olvasztott vaj
2 evőkanál mogyoróolaj (vagy más étolaj)
1 teáskanál friss rozmaring
1 teáskanál friss kakukkfű
Zöldfűszeres só, frissen őrölt bors, kevés pirospaprika

 

Elkészítése:

A kenyérszeletek héját tetszés szerint levágjuk, és a belüket ujjnyi csíkokra szeljük. Az olvasztott vajat és a mogyoróolajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk, és a kenyércsíkokat minden oldalukról ropogósra sütjük benne.

A sütési idő végén hozzáadjuk a zöldfűszereket. A rudakat papírtörlőn leitatjuk, majd sóval, borssal és pirospaprikával megszórjuk.

Tippek: A pirított kockákhoz és rudakhoz vegyes lisztből, teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret, rozskenyeret vagy zsemlét is használhatsz. Borhoz, sörhöz vagy koktélhoz kínált harapnivalóként parányi sonkakockákkal és aprított diófélékkel, például kakukkfűvel, rozmaringgal, majoránnával vagy zsályával is összekeverheted.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL