4 adaghoz
8 szikkadt zsemle
7,5 dl tej
1 tasak vaníliás cukor
1 darab citromhéj
1 fahéjrúd
15 dkg méz
Só
2 tojás + 1 tojássárgája
4 evőkanál darált mogyoró
Olvasztott vaj a sütéshez
Egy kis liszt
4 zsemle héját lereszeljük, a többit zsemlemorzsává daráljuk. A tejet a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, a fahéjrúddal, a mézzel s csipetnyi sóval felforraljuk.
A zsemléket a forró tejjel leöntjük, és kb. 1 órán át áztatjuk. A tojásokat és a tojássárgáját felverjük. A zsemlemorzsát elkeverjük mogyoróval. Az olvasztott vajat serpenyőben felforrósítjuk.
A zsemléket óvatosan kinyomkodjuk, liszttel megszórjuk, a tojásban megforgatjuk, és belenyomkodjuk a zsemlemorzsába.
Ezt a három műveletet még egyszer megismételjük. A forró olvasztott vajban körös-körül aranybarnára sütjük. Vaníliaöntet vagy bármilyen kompót illik hozzá.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK