Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Kenyérsaláta

Szerző:
Szabó Anna
Kifejezetten olcsó saláta, ráadásul laktató. Így nemcsak uzsonnára ajánljuk, hanem kiválthatod vele az ebédet vagy a vacsorát is.

 

Hozzávalók:
4 adaghoz

2-3 vastag szelet szikkadt olasz fehér kenyér
4 paradicsom
1 lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 piros chillipaprika
1 szál szárzeller
12 fekete olajbogyó
1 csokor bazsalikom
10 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál citromlé
2 evőkanál balzsamecet
Só, frissen őrölt bors

 

Elkészítése:

A kenyér héját levágjuk, a belét darabokra tépkedjük. Egy kis húslevesbe vagy vízbe áztatjuk. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, a héjukat lehúzzuk, a húsukat csíkokra vágjuk.

A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk. A hagymát vékony csíkokra vágjuk, a fokhagymát finomra aprítjuk.

A chilipaprikát nagyon apróra vágjuk. A zellerszárat megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. Az olajbogyókkal együtt mindet a kenyérhez adjuk, és lazán összekeverjük. A bazsalikomot rácsipkedjük.

Az olajat, a citromlét és az ecetet sóval és borssal krémesre keverjük, és a salátára öntjük.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL