150 g gomba
600 g főzőburgonya
350 g jonagold alma
2 teáskanál citromlé
3 ág rozmaring
Só, bors
2 tojás
150 ml tej
200 g krémsajt
1 teáskanál étkezési keményítő
1 evőkanál olaj
1. A gombát tisztítsd meg alaposan és felezd, negyedeld.
2. Hámozd meg a burgonyát és vágd fel vékony szeletekre. Felezd meg az almákat, és magozd ki. Majd hasonló vastagságúra szeld fel, mint a burgonyát. Végül csepegtess rá citromlét, hogy ne barnuljon be. Szórj rá kakukkfüvet.
3. Az almát és a burgonyát váltakozva halmozd fel egy hőállóedényben, majd sózd, borsozd.
4. A tojást, a tejet, a krémsajtot, az étkezési keményítőt, a sőt a borsot és a rozmaringot keverd jól el – lehetőleg egyneműre. Öntsd rá az almás-burgonyás keverékedre, majd 170 ºC-ra előmelegített sütőben süsd 35-40 percig.
5. Közben a megtisztított gombákat kevés olajon párold meg sóval és borssal fűszerezve. Ha elkészült a gratin, szórd rá a gombát. És már kész is!
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK