500 g burgonya (közepes nagyságú, és főznivaló)
Só
50 g roquefort sajt (helyettesíthető)
3 evőkanál krémsajt
2 szál újhagyma felaprítva
aprított petrezselyem
3 teáskanál vaj (puha)
1. Hámozd meg a burgonyát és főzd meg sós vízben (kb. 20 percig). Közben a roquefortot keverd össze a krémsajttal és ízlés szerint az újhagymával (egy keveset érdemes belőle félretenni a díszítéshez), sóval és borssal.
2. A burgonyád szűrd le, majd vágd félbe. Egy teáskanál segítségével emeld ki a belét. A burgonya húsát nyomkodd össze és keverd el roquefortos masszához.
3. Egy hőálló edényt vajazz ki. A félbe vágott burgonyákat töltsd meg a roquefortos keverékkel majd helyezd a hőálló edénybe.
4. Végül tedd 200 Celsius fokra előmelegített sütőbe, és süsd készre 10-15 perc alatt. Tálaláskor szórd meg frissen aprított újhagymával.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK