250 g kelkáposzta
400 g burgonya (nagy, főznivaló)
Só
100 ml főző tejszín
4 tojás
2 szál kakukkfű
Bors
150 g kolbász
2 teáskanálnyi vaj
Morzsolt kakukkfű díszítéshez
1. Mosd meg a kelkáposztát, majd vágd félbe, és szedd leveleire. A burgonyát is mosd meg és hámozd meg. Vágd a megpucolt krumplit 3 mm vastag szeletekre. Mindkettőt főzd meg sós lében.
2. A főzőtejszínt a tojással és a kakukkfűvel forrald fel, majd fűszerezd sóval és borssal. Tedd félre langyosra hűlni.
3. A kolbászt szeleteld fel, majd pirítsd meg a karikákat mindkét oldalán egy serpenyőben. A kolbász kisült zsírjában forgasd meg a krumpliszeleteket, míg aranybarnává nem válik.
4. Vajazz ki egy hőállóedényt (ideális ehhez az adaghoz a 25x15 centiméteres), és öntsd bele az összekevert krumplit, kelkáposztát és kolbászkarikákat. Végül öntsd le a tejszínes keverékkel, és helyezd a 180 ºC-ra előmelegített sütőbe, 25-30 percre.
5. Tálaláskor szórd meg friss kakukkfűvel.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK