300 g lisztes főzőburgonya
1 csokor petrezselyem
2 tojás
40 g reszelt sajt
30 g puha vaj
Só, bors
Reszelt szerecsendió
1. A burgonyát főzd meg 20-25 perc alatt. Majd aprítsd fel a petrezselymet. Ha a burgonya megfőtt, pucold meg a héjától, majd burgonyanyomóval nyomd szét. A tojásokat üsd fel, és vedd kétfelé.
2. A tojássárgáját, a sajtot, a vajat és a petrezselymet keverd össze a burgonyával. Fűszerezd sóval, borssal és szerecsendióval. Verd fel kemény habbá a tojásfehérjét, majd add a burgonyás keverékhez.
3. A burgonyamasszával tölts meg két nagyobb, kivajazott bögrét. Majd 200 C-ra előmelegített sütőben süsd 20-25 perc alatt készre.
4. Tálaláskor díszítsd petrezselyemmel.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK