Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Vaníliás szarvacska

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

5 dl finomliszt
200 g kockamargarin vagy vaj
2 evőkanál vaníliás cukor, vagy 1 evőkanál vaníliakivonat
Cukor

 

Elkészítése:

1. Morzsold össze a lisztet, a vajat és a vaníliát, míg szemcsés nem lesz. Könnyedén gyúrd össze. Fedd le alufóliával és legalább egy órára tedd a hűtőbe.

2. Sodord a tésztát 8 cm hosszú, közepén kicsit vastagabb hengerekké. Helyezd őket kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és hajlítsd szarvacskákká.

3. A sütő középső rácsán, nagyjából 12 percig süsd. Ha megsült, a szarvacskákat még melegen mártsd cukorba.

A sütő hőmérséklete: 175 ºC, légkeverésesé: 175 ºC



 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL