500g zöldborsó
12 rák
12 kis újhagyma
1 zsenge salátaszív
1 ek napraforgó olaj
1 kis csokor fűszernövény (1 kis ág kakukkfű, 2 szál petrezselyem)
1 kk porcukor
2dl víz
Só és őrölt bors
1. Megtisztítjuk a rákokat. A gőzölőedény felső szintjén 10 percig gőzöljük. Félretesszük.
2. Megtisztítjuk a hagymát. Négybe vágjuk a salátaszívet.
3. A hagymát és a salátát 5-6 percig pároljuk az olajon lefedve, kis lángon. Hozzáadjuk a zöldborsót, a fűszernövényeket, a cukrot és a vizet. Sózzuk és borsozzuk. Felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot, és lefedve még 20-30 percig főzzük.
4. Ha a borsó megpuhult, kiszedjük a fűszernövényeket. Szűrőkanállal kiszedjük, és előmelegített tálra rakjuk a borsót, a főzőlevet erős lángon besűrítjük. Felmelegítjük benne a rákokat, majd a zöldborsóra tesszük. Ráöntjük a levet, és azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK