Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Cukorborsós lepény

Szerző:
Szabó Anna
Ráérős reggelek finomsága ez, de hidd el, megéri miatta korábban felkelned.


Hozzávalók:

300g fagyasztott cukorborsó
2 gerezd fokhagyma
2 gyöngyhagyma
5 zellerlevél
1,5 ek olívaolaj
5dl sovány tej
150g kukoricadara
1 kk durva só
Finom só

 

Elkészítése:

1. Felforralunk 5 dl vizet, beletesszük a cukorborsót, a durva sót, és 4 percig főzzük, majd leszűrjük.

2. Megtisztítjuk a fokhagymát, kiszedjük a csíráját, megmossuk a zellerlevelet, és mindkettőt apróra vágjuk.

3. Az apróra vágott fűszereket egy kanál olajon 2 percig sütjük erős lángon, folyamatosan keverve. Hozzáadjuk a tejet és a cukorborsót, felmelegítjük, de nem hagyjuk forrni, majd alaposan összemixeljük. Visszatesszük a tűzre, beleöntjük a kukoricadarát, és kevergetve sűrű krémmé főzzük. Sózzuk, és lefedve, mérsékelt tűzön még 5 percig főzzük.

4. A keveréket három adagra osztjuk. Az egyik adagot 20 cm-es celofánra vagy fóliára tesszük, henger alakúra formázzuk, és jó szorosan becsomagoljuk, felhajtva rá a celofán két szélét. Ugyanígy járunk el a másik két adaggal, majd betesszük keményedni 2 órára a hűtőszekrénybe.

5. Levesszük a celofánt, és a hengereket 2 cm vastag érmékre vágjuk. Vékonyan kiolajozunk egy tapadásmentes bevonatú serpenyőt, elhelyezzük rajta az érméket, és erős lángon mindkét oldalukat 3 percig sütjük.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL