16 db póréhagyma (fehér része)
2l kagyló
Fél kk curry
Néhány turbolyalevél
Só és őrölt bors
A halléhez:
500g halaprólék (fej, gerinc, stb.)
Fél hagyma, melybe beleszúrunk 1 szegfűszeget
30g zellerszár
1 csokor friss fűszernövény
(fél babérlevél, 1 ág kakukkfű, 4 szál petrezselyem)
1. Elkészítjük a hallevet: 6 dl vízzel föltesszük főni a hozzávalókat, felforraljuk, lehabozzuk, majd kis lángon 30 percig főzzük. Leszűrjük.
2. A kagylót több vízben megmossuk. 5 percig, lefedve, erős lángon főzzük, amíg az összes héj kinyílik. Főzés alatt gyakran megrázzuk a lábost. A kagylót leszűrjük, hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd kiszedjük a kagylóhúst a héjából. Félretesszük.
3. Megmossuk a póréhagymát. 10-12 percig gőzöljük, enyhén megsózzuk.
4. Leszűrjük a kagylók főzőlevét, összeöntjük a hallével és a curryvel. Felforraljuk, besűrítjük 2-2,5 decire. Megborsozzuk, és 1-2 percre beledobjuk a kagylókat, hogy felmelegedjenek.
5. Leszűrjük a póréhagymát, és 4 tányéron elosztjuk. Körérakjuk a kagylókat, leöntjük a currys szósszal, turbolyalevelekkel díszítjük. Azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK