Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Kagylós póréhagyma-saláta currys öntettel

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

16 db póréhagyma (fehér része)
2l kagyló
Fél kk curry
Néhány turbolyalevél
Só és őrölt bors
A halléhez:
500g halaprólék (fej, gerinc, stb.)
Fél hagyma, melybe beleszúrunk 1 szegfűszeget
30g zellerszár
1 csokor friss fűszernövény
(fél babérlevél, 1 ág kakukkfű, 4 szál petrezselyem)

 

Elkészítése:

1. Elkészítjük a hallevet: 6 dl vízzel föltesszük főni a hozzávalókat, felforraljuk, lehabozzuk, majd kis lángon 30 percig főzzük. Leszűrjük.

2. A kagylót több vízben megmossuk. 5 percig, lefedve, erős lángon főzzük, amíg az összes héj kinyílik. Főzés alatt gyakran megrázzuk a lábost. A kagylót leszűrjük, hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd kiszedjük a kagylóhúst a héjából. Félretesszük.

3. Megmossuk a póréhagymát. 10-12 percig gőzöljük, enyhén megsózzuk.

4. Leszűrjük a kagylók főzőlevét, összeöntjük a hallével és a curryvel. Felforraljuk, besűrítjük 2-2,5 decire. Megborsozzuk, és 1-2 percre beledobjuk a kagylókat, hogy felmelegedjenek.

5. Leszűrjük a póréhagymát, és 4 tányéron elosztjuk. Körérakjuk a kagylókat, leöntjük a currys szósszal, turbolyalevelekkel díszítjük. Azonnal tálaljuk.



 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL