400g póréhagyma
1 kis hagyma
100g édesköménygumó
2,5dl sovány tej
80g hajdinaliszt
2 tojás
1 ek olíva- vagy földimogyoró olaj
Szerecsendió
Só
1. Levágjuk a póréhagyma alját, a felső zöld leveleket, hogy csak a fehér és halványzöld része maradjon meg. Folyó vízben, alaposan megmossuk. Megtisztítjuk és felszeleteljük a hagymát. Megmossuk az édesköményt, és a póréhagymával együtt felaprítjuk. A zöldségeket 10 percig puhítjuk gőzben, majd lecsepegtetjük.
2. Felmelegítjük a tejet. Amikor gőzölögni kezd, hozzáadjuk a lisztet, és erős lángon, folyamatosan keverve besűrítjük. 2 percig főzzük, folyamatosan keverve. Levesszük a tűzről, és beletesszük a főtt zöldségeket. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd sóval és szerecsendióval ízesítjük.
3. Vékonyan kiolajozunk egy 15-20cm hosszú süteményestepsit. Megtöltjük a póréhagymás krémmel, fóliával lefedjük, majd 1 órán keresztül főzzük gőzben.
4. 2 órát hagyjuk hűlni, majd 2cm vastag szeletekre vágjuk. Vékonyan kiolajozunk egy serpenyőt, és tálalás előtt megsütjük a póréhagymás szeletek mindkét oldalát.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK