900g póréhagyma
1 közepes hagyma
1 kk olívaolaj
2 kk liszt
5dl sovány tej
100g csiperkegomba
1 kk szójaszósz
Szerecsendió
150g sovány juhsajt
1 csipet őrölt édes paprika
Só
1. Levágjuk a póréhagyma alját és zöld részét. A fehér részét hosszában kettévágjuk, megmossuk, majd kb. 10cm hosszú darabokra vágjuk. 15 percig gőzöljük, majd megszárítjuk egy konyharuhán.
2. Közben megtisztítjuk és felszeleteljük a hagymát. Az olajon, erős lángon 2 percig sütjük, folyamatosan keverve. Hozzáadjuk a lisztet, és gyorsan összekeverjük. Ráöntjük a tejet, és folyamatosan keverve felforraljuk. Lefedjük, és még 5 percig főzzük mérsékelt lángon.
3. Előmelegítjük a sütőt 160 ºC-ra (5-6. fokozat).
4. Megmossuk és felszeleteljük a csiperkegombát. A tejes keverékhez adjuk, felforraljuk, majd 30 másodpercig mixeljük. Kis lyukú szűrőn átpasszírozzuk, szójaszósszal, sóval és egy kis reszelt szerecsendióval ízesítjük.
5. A juhsajtot összekeverjük az őrölt paprikával és egy kis gombás szósszal. Egy sütőtálba lerakjuk a póréhagyma felét, és beborítjuk a juhsajttal. Rátesszük a maradék póréhagymát, és leöntjük a gombaszósszal. Néhány percig sütjük, és melegen tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK