Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Csőben sült juhsajtos póréhagyma

Szerző:
Szabó Anna
Nem túl bonyolult, mégis igazi ízkavalkád a vége ennek a juhsajtos póréhagymás rakottasnak.


Hozzávalók:

900g póréhagyma
1 közepes hagyma
1 kk olívaolaj
2 kk liszt
5dl sovány tej
100g csiperkegomba
1 kk szójaszósz
Szerecsendió
150g sovány juhsajt
1 csipet őrölt édes paprika

 

Elkészítése:

1. Levágjuk a póréhagyma alját és zöld részét. A fehér részét hosszában kettévágjuk, megmossuk, majd kb. 10cm hosszú darabokra vágjuk. 15 percig gőzöljük, majd megszárítjuk egy konyharuhán.

2. Közben megtisztítjuk és felszeleteljük a hagymát. Az olajon, erős lángon 2 percig sütjük, folyamatosan keverve. Hozzáadjuk a lisztet, és gyorsan összekeverjük. Ráöntjük a tejet, és folyamatosan keverve felforraljuk. Lefedjük, és még 5 percig főzzük mérsékelt lángon.

3. Előmelegítjük a sütőt 160 ºC-ra (5-6. fokozat).

4. Megmossuk és felszeleteljük a csiperkegombát. A tejes keverékhez adjuk, felforraljuk, majd 30 másodpercig mixeljük. Kis lyukú szűrőn átpasszírozzuk, szójaszósszal, sóval és egy kis reszelt szerecsendióval ízesítjük.

5. A juhsajtot összekeverjük az őrölt paprikával és egy kis gombás szósszal. Egy sütőtálba lerakjuk a póréhagyma felét, és beborítjuk a juhsajttal. Rátesszük a maradék póréhagymát, és leöntjük a gombaszósszal. Néhány percig sütjük, és melegen tálaljuk.

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL