800g spárga, elsősorban zöld
3,5 ek olívaolaj
1 ek balzsamecet
40g parmezán
3-4 szál snidling
Só és őrölt bors
1. Levágjuk a spárga végét, a szálat megtisztítjuk, megmossuk, kis hasábokra vágjuk.
2. Vékonyan kikenünk olívaolajjal egy wokot. Felforrósítjuk, beledobjuk a spárgadarabokat, és két kanállal folyamatosan keverve 15 percig sütjük. Langyosra hűtjük.
3. 3 evőkanál olajból, az ecetből sóval és borssal ízesítve, alaposan összekeverve elkészítjük az öntetet. Éles késsel vékony forgácsokra vágjuk a parmezánt. A snidlinget megmossuk és papírtörlővel megszárítjuk.
4. A még meleg spárgahasábokat elosztjuk 4 tányérra, leöntjük az öntettel, az apróra vágott snidlinggel és parmezánnal díszítjük. Azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK