800g spárga, elsősorban zöld
3,5 ek olívaolaj
1 ek balzsamecet
40g parmezán
3-4 szál snidling
Só és őrölt bors
1. Levágjuk a spárga végét, a szálat megtisztítjuk, megmossuk, kis hasábokra vágjuk.
2. Vékonyan kikenünk olívaolajjal egy wokot. Felforrósítjuk, beledobjuk a spárgadarabokat, és két kanállal folyamatosan keverve 15 percig sütjük. Langyosra hűtjük.
3. 3 evőkanál olajból, az ecetből sóval és borssal ízesítve, alaposan összekeverve elkészítjük az öntetet. Éles késsel vékony forgácsokra vágjuk a parmezánt. A snidlinget megmossuk és papírtörlővel megszárítjuk.
4. A még meleg spárgahasábokat elosztjuk 4 tányérra, leöntjük az öntettel, az apróra vágott snidlinggel és parmezánnal díszítjük. Azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK