Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Spárga parmezánforgácsokkal

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

800g spárga, elsősorban zöld
3,5 ek olívaolaj
1 ek balzsamecet
40g parmezán
3-4 szál snidling
Só és őrölt bors

 

Elkészítése:

1. Levágjuk a spárga végét, a szálat megtisztítjuk, megmossuk, kis hasábokra vágjuk.

2. Vékonyan kikenünk olívaolajjal egy wokot. Felforrósítjuk, beledobjuk a spárgadarabokat, és két kanállal folyamatosan keverve 15 percig sütjük. Langyosra hűtjük.

3. 3 evőkanál olajból, az ecetből sóval és borssal ízesítve, alaposan összekeverve elkészítjük az öntetet. Éles késsel vékony forgácsokra vágjuk a parmezánt. A snidlinget megmossuk és papírtörlővel megszárítjuk.

4. A még meleg spárgahasábokat elosztjuk 4 tányérra, leöntjük az öntettel, az apróra vágott snidlinggel és parmezánnal díszítjük. Azonnal tálaljuk.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL