150g spagetti
150g zöldfűszeres krémsajt
1 tojás
10 koktélparadicsom
50g (lágyabb, hegyi) sajt
1ek metélőhagyma
Só, bors
1. A spagettit főzd fogkeményre a csomagoláson előírtak szerint. Ha elkészült, tedd félre, alaposan csepegtesd le, majd hagyd langyosra hűlni.
2. A zöldfűszeres krémsajtot keverd el a tojással, fűszerezd sóval és borssal.
3. Tisztítsd meg és vágd félbe a koktélparadicsomokat. A sajtot reszeld le.
4. Oszd fel 4 adagra a spagettit, majd rakd kis kupacokban sütőpapírra. A tetejére tegyél a tojásos, krémsajtos keverékből, majd szórd meg sajttal. A fészkek tetején egyenlő arányban tegyél a félbevágott koktélparadicsomból.
5. Végezetül 200 C-ra előmelegített sütőben süsd 12-15 percig aranybarnára.
6. Tálaláskor szórd meg friss metélőhagymával.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK