REJTÉLY-MISZTIKA

10 lenyűgöző dolog, amiben mélyen hittek a vikingek

Nemcsak hittek, de aktívan gyakorolták is a vallásukat. Nem pusztán a messze földön híres skandináv istenekben lelték hitüket, hanem abban is, hogy 9 birodalom létezik. Van néhány bizarr, meglehetősen különös, de ugyanakkor lenyűgöző hiedelmük és rituálék is!

Mélyen hittek a vikingek ebben a 10 dologban:

6. A vikingek hittek a szellemekben és a zombikban

Néhány régi saga részletesen leírja azokat a szellemeket, akik kísértik az élőket, miután nem kapták meg a megfelelő a temetést. Egy másik lény, akitől tartottak, a Draugar/ Draugr, amely alapvetően a vikingek zombi változata. Ám ők rendelkeznek némi értelemmel, illetve varázsképességgel, ugyanis az álmokba is képesek belépni. Képes a súlyát és a fizikai erejét megnövelni. Előszeretettél kergették őrületbe az embert, - főleg, aki még életében magarára haragította a draugrot - majd kiszívták a vérüket és megették a húsukat. De néha pusztán azért térnek vissza, hogy ártsanak.

A draugrot nem lehet fegyverrel legyőzni, csak ezért ellenfelének puszta kézzel. Könnyebb a megelőzés! A nagy lábujjaikat összevarrták, hogy ne legyenek képesek holtan járni.
 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL