UTAZÁS

A 10 titkos ősi maja hely, ahová csak kevés turista jutott el

A maják számtalan titkot hagytak hátra, amik közül sok még mindig a gigantikus építményeik mélyén, vagy megfejthetetlen írásjelekbe kódolva rejtőzik. Nem minden épületet vizsgáltak át alaposan, bár a kutatók minden évben egyre modernebb technikákkal próbálnak új információkra bukkanni. Összegyűjtöttünk néhány kevésbé ismert helyszínt, amiket meglátogatva többet is megtudhatsz a maja kultúráról.

Nem sok turista láthatja ezt a 10 titkos ősi maja helyszínt:

2. A Balancanché barlangok

Ez a hely nincs Chichen Itza klasszikus turistacélpontjai között, pedig rejtélyes aurája igazán megragadó. A Balancanché barlangok körülbelül három kilométerre találhatóak a maja templomkomplexumtól. Neve “a szent jaguártrón barlangja” tükörfordítása, ahol a maják a rítusaikat végezték több, mint 3000 évvel ezelőtt.

1959-ben egy helyi idegenvezető, José Humberto Gómez találta meg az egyik barlang nyílását, és a benne lévő megannyi ókori műkincset. A barlangrendszer egyik leghíresebb szobája a Maja Életfa Terme, ahol egy 3D-s ábrában mutatják be a maják életfáját, ami a hitük szerint összeköti az alvilágot a mennyországgal.

 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL