Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon

Harcsa-krém halászlé

 

Harcsa-krém halászlé

Hozzávalók

-1 nagyobb harcsa,
- kalocsai fűszerkeverék,
- ikra,
- 1 evőkanál tej,
- 2 zöldpaprika,
- 4 paradicsom,
- só,
- zsemlemorzsa, liszt,
- tojás,
- cukor,
- ecet,
- hagyma, burgonya.

Elkészítés

A harcsa egy része szeletekre vágva kerüljön a halászlébe a farkával, a fejével, az ikrával együtt. (A többit rántsuk ki.) A léhez való részeket egy kis tejjel, kalocsai fűszerrel, két zöldpaprikával, négy közepes paradi¬csommal együtt, megsózva egy órán át főzzük.

A megfőtt halászlé alapot leszűrjük, a halból kiszedjük a csontokat, a szálkákat, és a darálóban péppé daráljuk a halat az ikrával, a paradicsommal, a zöldpaprikával. Sűrű, krémszerű halászléalapot kapunk.


 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL