DIVAT

2006-os őszi-téli trend

Szerző:
Szabó Anna
Már a nyári divat is utalgatott rá, hogy idén ősszel és télen nagy sláger lesz a fekete-fehér, és az arany, a nőies szabású vonalak és a nemes anyagok. A tervezők előnyben részesítik a lágy esésű, nemes anyagokat (pl.: a selyem), és idén újra hódít a szőrme is!

Jelszó: gazdagság és elegancia

Dolce & Gabbana a XVIII. századi nemesek, és tisztek eleganciáját kölcsönözték legújabb őszi-téli kollekciójuk megálmodásához.

Lovaglónadrágok, szőrmekabátok, nemes anyagok és hímzések, gombok, selyemsálak, bársony cipők és táskák, arany és ezüst csatok, gombok, láncok, jellemzik a bemutatott darabokat. Mintha csak egy kosztümös filmből válogatták volna modelljeiket.

A leggyakrabban megjelenő díszítő elemek aranyszínűek, ezzel is fokozva a gazdag nemesi réteg egykori pompás megjelenését. Újra felbukkannak a skótkockás minták is.



A lábbelik és táskák szintén arany csatokkal, pántokkal, hímzésekkel gazdagon díszítettek. Anyaguk leginkább nemes bőr, vagy bársony.



Minél díszesebb, minél feltűnőbb és izgalmasabb, annál jobb, és nagyon figyelj a színek összhangjára!


Szőrme, te drága!

Az idei tél valóban az elegancia jegyében telik. Kabátok gallérjain és ujjain, nyakba kötve, vállra vetve egyaránt megjelenik a szőrme. Leginkább a fekete, fehér, szürke színek dominálnak.


Nőiesség

Az 50-es 60-as 80-as éveket idéző formák keverednek, és erősen jelen vannak az idei őszi-téli divatban is. Hagyd pihenni a farmert! Idén visszatér az élére vasalt szövetnadrág, a hosszú, lenge selyemszoknya, vagy a térdig érő szűkített fazon. Az elegancia és a nemes formák, a nőies vonalakat kiemelő ruhák kerülnek előtérbe. Karcsúsított térdig érő kabátok széles gallérral, zsabós ingek és övek minden mennyiségben!

Újra divatba jönnek a 80-as évekből jól ismert mintás-színes nadrágok, ingek és szoknyák is.


Uralkodó anyagok: szőrme, kötött-hurkolt anyagok, kasmír, buklé, angóra, plüss és bolyhos pamutanyagok, bársony, skótkockás posztószövet, selyem, szatén, muszlin


Estélyek fényében

A csillogás és a csipke elmaradhatatlan ékei az alkalmi ruháknak. A magas derékra csatolt övek továbbra is kiemelkedő kiegészítőnek számítanak. Izgalmas elemek a nagyobb méretű masnik és virágok, akár mell alatt, akár derékon megkötve, vagy nyakban elhelyezve.
A földi érő, könnyű, lebegő ruhák és kislányos tüllszoknyák minden alkalommal felhívják magukra a figyelmet.


Uralkodó anyagok:
muszlin, selyem, csipke, szatén, szőrme, organza, tüll,

Monocrome

És ne feledkezzünk meg a 2006-os év legnagyobb slágeréről sem: a pepitáról! Kockás, pöttyös, virágmintás, csíkos, (vízszintes, függőleges, átlós), szinte bármilyen mintázat szóba jöhet, a lényeg, hogy fekete-fehér legyen!


A 2006-os ősz-tél színei

fekete, fehér, szürke, arany, okker, sárga, vörös, piros, sötétkék, olajzöld, padlizsán

Képek: Vogue.co.uk

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL