DIVAT

A minimalista gardrób - Útmutató egy minimalista, de annál tökéletesebb ruhatár kialakításához

Szerző:
Szabó Anna
A minimalista gardrób egy egyszerű módszer a szekrényünkben található felesleges ruhák kiszelektálására, így igazi minimalistává, és ami még fontosabb, kezelhetőbbé téve azt.

Mi a minimalista gardrób?


Mindnyájan már átestünk azon, hogy hiába van tele a szekrényünk, nem tudjuk, mit vegyünk fel. Ilyenkor jön a „nincs egy rongyom sem” hangulat. Nem számít, hány új ruhát veszünk, mindig vissza fogunk térni a megszokott darabokhoz. A minimalista gardrób a legjobb módja annak, hogy kiválaszd azt a néhány darabot, miközben megakadályozza, hogy új ruhákat vegyél, ha nincs rá szükséged.
Lényegében egy apró szekrényt képzelj magad elé, amely rendkívül sokoldalúan tárolja a kedvenc ruháidat. Ahelyett, hogy a fast fashiont választanád, kezdd el új szemszögből nézni a divatot. Így az öltözködésed sokkal könnyebbé válik, és a döntések kevésbé fárasztóak lesznek.

 

A minimalista gardrób előnyei


Legtöbbünk hajlamos vásárolni anélkül, hogy valóban látnánk, mi illik a ruhatárunkba. Kevesebb ruha megvételével azonban nemcsak időt, hanem pénzt és energiát is spórolhatsz. Ezenkívül a ruhatár szűkítése és a szekrény ilyen módon való átszervezése segít megteremteni a saját stílusodat.


A minimalista gardrób létrehozása


Először válogasd át a szekrényedben lévő összes ruhadarabot, megszabadulva attól, amit nem hordasz. Ha némelyikkel kapcsolatban bizonytalan vagy, tedd őket félre. Végül pakold be a szekrénybe a kedvenc ruhadarabjaidat, helyet hagyva a divatos, minőségi dolgok számára, amelyeket szezononként egyszer vásárolsz majd. Ez lehetővé teszi a stílusérzéked fejlesztését színekkel és a trendekkel, miközben megőrzi az időtlen darabokat.

Hány ruhadarab van egy minimalista szekrényben?


Sokan egyetértenek abban, hogy körülbelül 37 ruhadarab az ideális szám, de ez az évszaknak megfelelően változhat. Míg egyesek betartják a 37 ruhadarab-szabályt, mások 50-nél kevesebbet nem hordanak, míg az igazán minimalisták 10-re esküsznek. Ez teljes egészében rajtad múlik és az életstílusodon - ha sok rendezvényen veszel részt, otthonról dolgozol, vagy szigorú a dresscode az irodában, a gardróbod összetétele el fog térni. Mindezen tényezőktől függetlenül, a lényeg, hogy minden alapdarab minőségi legyen, amelyek jól illenek hozzád. Most pedig nézzük, mik a minimalista gardrób alapvető elemei:
 

divat stílus trend minimalista
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL