FÉSZEK

A legújabb trend a ZEN stílusú lakberendezés – Alakítsd otthonodat a stressz levelezés jegyében!

2019 van, és tagadhatatlan, hogy a stressz állandóan jelen van az életünkben. Tehát mindannyiunknak találnunk kell egy egészséges módot a kezelésére. A legújabb lakberendezési trend a stressz levezetés és lazítás jegyében lett kialakítva, amelyet Zen Den-nek hívnak.

A stressz nagyon megviseli az embert, egészségügyi problémákhoz és rossz emberi kapcsolatokhoz vezet, ráadásul a munkában is csökkenti a teljesítményt. Ha még több okra lenne szükséged, hogy csökkentsd a stressz szintjét, eláruljuk, hogy bizonyos esetben akár meg is ölhet. A krónikus stressz megemeli a kortizol szintjét a testedben, melyet gyakran stressz hormonként emlegetnek. Ez rontja a tanulási és emlékezőtehetséget, csökkenti az immunfunkciókat és a csontsűrűséget, és megemeli a vérnyomást, a koleszterint és a szívbetegség kockázatát.

Ez a legújabb trend arra hívja fel a figyelmedet, hogy oda kell figyelned az egészségedre, és ez bizony az otthonodban kezdődik. Beszéljünk tehát a Zen Den-ről, és arról, hogy miért van rá mindenképpen szükséged:

A Zen Den egy kijelölt terület az otthonon belül, melynek célja az önismeret kiterjesztése a maximális kikapcsolódás megtapasztalása érdekében. Lehet ez akár egyhelyiség a meditálásra vagy jógázásra, a lényeg, hogy legyen egy szoba az otthonodban, ahova visszavonulhatsz, amikor el akarsz menekülni egy kicsit a mozgalmas világ elől.

Ez a helyiség alapvetően azt a célt szolgálja, hogy kipihend magad és lerakd magadról a napi stressz terhét. A legjobb dolog pedig az, hogy semmit nem kell külön építened, nem kell rengeteg festéket elhasználnod, hiszen ezt a személyes helyet neked kell kialakítanod saját magad számára. 

Készítsd el a saját Zen barlangodat

Először is, válassz ki öt olyan dolgot, amelyek nyugodt és békés érzést keltenek benned. Semmiképpen ne legyen ennél több, hiszen nem akarod, hogy a zsúfoltság terhelje az érzékeidet. Ne feledd, a lényeg az elméd megnyugtatása és a kikapcsolódás. Tollak, gyapjú, vagy más puha dolgok, bármi, amitől kényelmes környezetben érzed magad.

Egyetlen szabály van a Zen barlanggal kapcsolatban, hogy semmiféle technika nem kaphat benne helyet. Ez magába foglalja a fehér zaj gépet, és a telefontöltőt is, hiszen a természetességre kell törekedned. Az elektronikai eszközök túlságosan ingerelnek minket a mindennapi életünkben, a Zen Den feladata pedig éppen az, hogy menedéket nyújtson.

A kevesebb néha több

Tökéletes választás lehet egy szép festmény, néhány puha párna, vagy egy szélcsengő. A saját Zen barlangod csak rád vár, hogy segítsen eljutni egy egészségesebb és nyugodtabb élethez. 

Akkor se ess kétségbe, ha a házon belül nincs elég helyed, mert számos kreatív módon alakíthatsz ki egy Zen Den-t a kertedben is, a lényeg, hogy kialakítsd a saját stresszmentes Zen Barlangodat.

 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL