Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
FÉSZEK

Bambusz padló, természetes elemek, lágy színek - A lakás trend visszatér a természetességhez

Szerző:
Szabó Anna
A tervezők szerint a 2016-os évet a természetes anyagok, az egyszerűség és a minőség uralják, mindezt úgy, hogy közben hangsúlyt kap a környezet is. Ha az idei év a költözésről vagy a felújításáról szól, akkor jó tudni, mire érdemes fókuszálni a berendezés során. Egy rosszul kiválasztott ágy vagy a nem összeillő színek az összhatást és a pihenést is tönkretehetik.

Matracból is természeteset


Az alvás minőségéért elsősorban az ágyrács és a matrac felelős. Mindenki más testarányokkal, illetve igényekkel rendelkezik, ezért a franciaágy esetében érdemes két külön matracot vásárolni. „Az ágy hosszának minimum 25 cm-rel kell meghaladnia a magasságunkat. A szélessége attól függ, hogy egy- vagy kétszemélyes ágyat vásárolunk. Míg régebben a párok részéről a 140 cm-es ágyak iránt volt érdeklődés, addig ma nagyobb az igény a kényelemre. Ez azt jelenti, hogy jellemzően a 160-180 cm-es szélesség iránt érdeklődnek” – mondja Ambrózai.


Egyre népszerűbbek a légáteresztő matracok, amelyek szilárd maggal rendelkeznek. Fontos a pontrugalmasság, ami azt jelenti, hogy a matrac csak ott süllyed le, ahol nyomást gyakorolunk rá. Az ún. bio habok pedig igazán környezet kímélőek, ugyanis szójakivonatból készültek.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL